2012年8月1日水曜日

【ベルギー海軍】

Jeugdstages bij de Marine

New!Sinds de opschorting van de legerdienst is Defensie voor vele jongeren een grote onbekende. Daarom stellen wij ons maximaal open naar de samenleving en naar de jeugd in het bijzonder. Onze jongerenstages spelen zich af te land, ter zee en in de lucht. Sommige stages zijn niet van de poes. Je hebt er een meer dan behoorlijke conditie en een stevige dosis motivatie voor nodig. Tijdens deze zomervakantie vinden tal van jongeren door onze jeugdstages de weg naar dé ideale kennismaking met de Marine. Van 23 tot 27 juli is er de nautische activiteitenstage van de marinebasis Zeebrugge. Tussen 1 augustus en 30 augustus schepen drie groepen jongeren in op ons opleidingszeilschip Zenobe Gramme. Via onze fotogalerijen bieden we u een sfeerbeeld van deze stages aan.
fotogalerij Jeugdstage 23 tot 27 juni
Belgica onderzoekt de koudwaterkoraalheuvels van het Noordoostelijk deel van de Atlantische Oceaan

New!De Belgica vertrok een week geleden en na een korte stop in Cork wordt het hoog tijd om U uit te leggen wat het onderwerp is van deze grote campagne.Tijdens onze Ierse stop scheepten wij een groep wetenschappers in uit verschillende landen (Universiteit van Fribourg, Universiteit van Milano, University College of Cork en de BMM) die onderzoek uitvoeren op de koudwaterkoraalheuvels van het Noordoostelijk deel van de Atlantische Oceaan. Deze heuvels, op een diepte van 1000 m in de "Belgica Mound Province" (genoemd na de ontdekking van deze koralen door de Belgica en het Renard Center of Marine Geology van de Universiteit Gent in 1997) trekken de aandacht van de wetenschappers aangezien de koralen die daar te vinden zijn verschillend en uitzonderlijk zijn.

Zomercampagne voor de toekomstige officieren van wacht

Niet minder dan 55 leerling-officieren van wacht zullen inschepen aan boord van de Lobelia, de Primula, de Stern en de Zenobe Gramme voor een opleidingcampagne van drie weken. Ze zijn verantwoordelijk op de brug voor de navigatie ondersteund door hun instructeurs en de officieren van het schip.
boordjournaal - deel 1 deel 2
fotogalerij New!

Chef Geallieerde vloot bezoekt Eguermin

Op 11 juli heeft Admiraal Sir Georges Zambellas DSC, GBR N, een bezoek gebracht aan het NATO Center of Excellence voor mijnenbestrijding in Oostende (Eguermin). Admiraal Zambellas is de Chef van de Geallieerde vloot en de Commandant van het Geallieerde Maritieme Commando Northwood. Hij was vergezeld van zijn adjunct, de Chef Operaties, Commodore Bruce Belliveau (CAN).

42.000 bezoekers voor Navy Days

42.000 personen hebben op 7 en 8 juli de marinebasis in Zeebrugge bezocht, ter gelegenheid van de Navy Days. Vooral de buitenlandse schepen kenden heel wat bijval. Zo bleek de Amerikaanse missilekruiser USS Normandy dé grote publiekstrekker. Er was ook heel wat interesse voor de NH-90 helikopter die vanaf 2014 op onze multifunctionele fregatten zal worden ingescheept. Een Nederlands exemplaar was hier in première te zien. Ook talrijke jongeren toonden interesse in de Marine en zelfs in een job bij de Marine. Er heerste dan ook een gezellige drukte in de rekruteringsstand van Defensie...fotogalerij voorbereidingen fotogalerij zaterdag fotogalerij zondagtelevisiereportages: VRT VTM Focus-WTV RTBF RTL TVi

F930 Leopold I heeft zijn nieuwe mast

Het schip aanpassen aan de nieuwe dreigingen in ondiepe kustwateren is het doel van het instandhoudingprogramma dat momenteel loopt aan boord van de Leopold I. Om deze nieuwe dreiging in kaart te brengen zullen we extra sensoren moeten plaatsen, die in staat zijn kleine objecten nauwlettend in het oog te houden. Oorspronkelijk was het doel van een mast om er zeilen aan te hangen, maar al snel begreep men dat je van bovenaan de mast een beter zicht krijgt op je omgeving. Tegenwoordig dient de scheepsmast voor navigatieverlichting en sensoren. Sensoren die hoog in de mast staan, hebben een beter bereik.
fotogalerij

0 件のコメント: